وزارت بهداشت اخیراً در حالی از آلوده بودن آب‌ معدنی دماوند خبر داده است که مشخص نیست سازمان استاندارد به‌ عنوان ناظر اصلی بر تولید این محصولات، چه جایگاهی در کنترل آن داشته و اصولاً چرا موضوع آلوده بودن این آبها نباید از سوی دستگاه متولی نظارت اعلام شود؟

به گزارش مشرق، سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت اخیراً از آلوده و میکروبی بودن آب ‌معدنی دماوند به‌ عنوان یکی از پرمصرف‌ترین محصولات غذایی در کشور خبر داده است. این در شرایطی است که انتظار جامعه و به‌ ویژه مصرف‌کنندگان این محصولات آن است که سازمان استاندارد به عنوان ناظر اصلی بر این تولیدات، ضمن انجام کنترل‌های دقیق، پیش از هر دستگاه دیگری نسبت به اعلام آلوده بودن آن اقدام کند.

احتمال آلوده بودن آبهای معدنی و کاهش کیفیت آنها سال گذشته چندین مرتبه از سوی برخی رسانه‌ها مطرح شد و حتی مردم به‌ عنوان مصرف‌کنندگان آب معدنی متوجه ایجاد تغییراتی در کیفیت و طعم این محصول شده بودند، اما در این شرایط سازمان استاندارد نه تنها هیچ‌گاه سخنی از آلوده یا بی‌کیفیت بودن آبهای معدنی یا آشامیدنی مطرح نکرد، که فریدون بلغاری، مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌های سازمان ملی استاندارد نیز در مورد برخی اخبار منتشر شده مبنی بر غیراستاندارد بودن برخی آبهای معدنی تولید داخل، اعلام کرد که در سال‌های گذشته بارها از بازار آب معدنی نمونه‌برداری کرده‌ایم، اما هیچ وقت به موردی از آلوده بودن آبهای معدنی تولید داخل نرسیده‌ایم.

* تولید محصولات آلوده در سایه امن سازمان استاندارد

از سویی با گذشت حدود 10 روز از اعلام آلوده بودن آب معدنی دماوند توسط وزارت بهداشت، هنوز سازمان استاندارد در این مورد اظهار‌نظری نکرده و طبق گفته مسئولان این سازمان، نتایج آزمایش‌های مربوط به این مسئله هنوز مشخص نشده است.

تأخیر در اظهار‌ نظر سازمان استاندارد در حالی صورت گرفته که مردم در انتخاب محصول مصرفی خود اهمیت زیادی به درج نشان استاندارد می‌دهند و هر کجا که این علامت را می‌بینند، با اطمینان خاطر نسبت به استفاده از آن محصول اقدام می‌کنند، به‌ ویژه اینکه این نشان بر روی محصولات معروف، پرمصرف و حساسی مانند آب معدنی درج شده باشد که امکان جعل نشان استاندارد در مورد آنها بسیار ضعیف است.

اعلام غیراستاندارد و آلوده بودن آب معدنی دماوند، این سؤال را در ذهن مردم ایجاد می‌کند که چطور با وجود نظارت سازمان استاندارد، چنین اتفاق رخ داده است و در صورتی که وزارت بهداشت آلوده بودن این آبها را اعلام نمی‌کرد، آیا همچنان تولید و توزیع آن در سایه امن نبود نظارت سازمان استاندارد در کشور ادامه داشت و اصولاً وظیفه سازمان استاندارد برای کنترل تولیدات حساسی مانند محصولات غذایی در کشور چه بوده است؟

* تعلل‌ پی در پی استاندارد در آزمون بنزین، پالم در لبنیات و آب معدنی

عدم اعلام آلودگی آب معدنی دماوند از سوی دستگاه متولی نظارت بر این تولیدات در شرایطی اتفاق افتاده که شاهد تعلل سازمان استاندارد در اعلام نتایج آزمون بنزین نیز هستیم. نتایجی که به گفته پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد قرار بود سال گذشته اعلام شود ولی تاکنون و با گذشته بیش از 6 ماه از سال جاری، هنوز اظهار‌نظر رسمی از سوی این سازمان صورت نگرفته است.

در کنار این مسئله، باید به موضوع اعلام استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی برای اولین بار از سوی وزارت بهداشت نیز اشاره کنیم. هر چند سازمان استاندارد قبل از آن، از وجود پالم در تولیدات چند شرکت ناشناخته خبر داده بود، اما موضوع وجود روغن پالم در تولیدات برخی برندهای معروف و پرمصرف لبنیات اولین بار از سوی وزارت بهداشت اعلام شد.

این دست اتفاقات، این تصور را در ذهن مردم ایجاد می‌کند که شاید وزارت بهداشت جایگزین سازمان استاندارد شده و وظایف این سازمان را برعهده گرفته است! قطعاً در این وضعیت، کم‌کاری سازمان استاندارد، همان طور که از دید مردم پنهان نمی‌ماند، نباید از دید دولت و نهادهای بالادست نیز مورد بی توجهی قرار گیرد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • مردم ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۷
    0 0
    . در بسیاری از کالاها با وجود علامت استاندارد حتی کیفیت اولیه نیز وجود ندارد به تریج استاندارد به یک عنصر بی معنی در کالاها و مواد غذایی تبدیل شده است برای ترویج درست مصرف کالای داخلی استانداردی که اعتماد مردم را جلب نماید، ضروری است . شاید ایجاد کمپین برای بازگرداندن اعتبار استاندارد بسیار ضروری است . .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس